The Stone Roses @ HMH Amsterdam, 12 juni 2012

Door , 15 June 2012

Ah, The Stone Roses. Daar heb ik in het verleden al een aantal woorden aan vuil gemaakt. Die Ian Brown, wat een mafkees is dat! En de rest van de band? Muiters zijn het! De boel laten klappen, hoe kan dat nou? Dan ben je de beste britpop band ooit, het grote voorbeeld van Oasis, en dan laat je het na twee platen lopen! Nee toch? Ja dus. Totdat je een reunie tour doet. In 2012. En dat klinkt zo.


Stone Roses in de HMH Amsterdam

Iedereen kent The Stone Roses. Van de muziek en vooral van hun reputatie. Deze band was té briljant om echt groot te worden. Oasis ging er met de eer vandoor. De gebroeders Gallagher waren enorme fans toen ze met Oasis begonnen. En dat hoor je. Maar hoe goed Oasis ook geworden is, wat mij betreft hebben ze nooit de urgentie en de spanning van The Stone Roses kunnen evenaren.

Reprise 2012: de HMH in Amsterdam

Gelukkig was mijn vriendin zo goed om me erop te wijzen dat The Stone Roses in de HMH in Amsterdam zouden spelen in juni. 2012 dus, 23 jaar na hun epische debuut The Stone Roses en het vervolg in 1994, Second Coming. In de tram en metro richting de Arena Boulevard wees ik haar en mezelf erop dat Ian Brown best vals kan zingen. En dat klopte.

Vals doch briljant

Ondanks dat The Stone Roses slechts twee platen in hun bagage hebben, weten de heren er toch een volwaardige show van de maken in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Hoogtepunt? Ongetwijfeld Fools Gold, maar ook de live versie van This Is The One mag er zijn! En kan Ian Brown nog een beetje zingen? Mwah. Zonder studio technicus is het allemaal niet zo fraai. Maar mooi is het wel. Dit zijn pioniers, for crying out loud! Wat maakt mij de reviews van professionals nou uit. En dat er geen toegift is? Ach, dat drummer Reni een ‘cunt’ is zal me worst zijn. The Stone Roses zijn een onderdeel van de muziekgeschiedenis. Een belangrijk onderdeel wat mij betreft! Fools Gold live is als The Cure’s A Forest, dat moet je meegemaakt hebben!

The Stone Roses – Fools Gold live @ HMH, 12/06/2012


Props voor degene die deze video geschoten heeft. Hij of zij stond bang up front en wist tijdens het hoogtepunt zijn//haar iPhone recht te houden. Held.

One Response to “The Stone Roses @ HMH Amsterdam, 12 juni 2012”

  1. Arco:
    NETHERLANDS NETHERLANDS Google Chrome Google Chrome 19.0.1084.56 Mac OS Mac OS X

    Mooie recensie wouter.
    Ik beleef het precies zo.

    geweldig

Leave a Reply