Mogwai – Les Revenants Soundtrack

Door , 16 March 2013

Mogwai - Les Revenants SoundtrackSoms heb je van die albums waarvan je eigenlijk denkt dat het niet jouw ding is. Je verwacht iets en wat je hoort blijkt totaal niet te kloppen met je zorgvuldig opgebouwde werkelijkheid. Mogwai’s nieuwste, Les Revenants (OST) is er zo eentje. Ik had al gelezen dat het niet hard, scherp en knetterend zou zijn. Welnu, dat zijn juist kwaliteiten die ik zo waardeer bij de Schotse post-rock band Mogwai. Dus ik dacht uiteraard, dit is vast een matige plaat. Neem Indiana Jones in The Last Crusade, haal de magie, de charme en de jeugdige Harrison Ford weg, en je bent er. Boy, zat ik er naast…

Mogwai in de laagste versnelling

De soundtrack voor Mogwai’s Les Revenants is namelijk heerlijk! Ik heb deze nieuwste telg van de Mogwai-stal namelijk getest tijdens een beauty-behandeling van mijn vriendin. Masker, massage, the whole shebang. Het was heerlijk! De kunst is dat het allemaal korte liedjes zijn. Soms niet eens liedjes, maar soundscapes. Hoe lekker is dat? “This messiah needs watching”, track 5, heeft precies de juiste dreigende ondertoon, terwijl het een heel lief liedje kan zijn. Van Mogwai verwacht je wellicht een kneiter van 13 minuten. Met dit album tonen de mannen uit Glasgow aan dat ze ook spanning kunnen verpakken in minder dan viereneenhalve minuut.

Voor wie is Mogwai – Les Revenants (Soundtrack)?

Goeie vraag. In ieder geval voor iedereen die Mogwai goed vindt. En voor iedereen die een plaat zoekt om tot rust te komen. Post rock waar de stekker even uitgetrokken is. Of, zoals Tjeerd van Erve op NU.nl het omschrijft, “De sfeer van de serie zit zo in de tonen gebakken dat de zombies en de bijhorende dreiging al snel je kamer bevolken”. Kan ik me, voor de verandering, wel in vinden.

Online

Check Mogwai – Les Revenants EP op Spotify
Check Mogwai – Les Revenants EP op op iTunes.

Mogwai – Les Revenants EP op Youtube

En krijg nou wat! De EP staat gewoon op Youtube!

Resident tags: ,

Leave a Reply