Bettie Serveert – Palomine (video)

Door , 2 July 2012

De internationale muziekscene heeft nooit veel Nederlandse inbreng gehad. En terecht ook, denk ik. Als je als land al beroemd moet worden omdat je het songfestival van 1970 moet winnen, dan heb je niet veel te zoeken in de eredivisie van de internationale popmuziek. Dat alles veranderde met Bettie Serveert. In 1992 was er ineens dat Hollandse bandje met meer dan internationale allure: Bettie Serveert. En het debuutalbum Palomine was werkelijk fenomenaal! Ik heb er in ieder geval intens van genoten. Internationaal, jazeker! Met toppers als Under the Surface, Tom Boy en de meesterlijke title track Palomine was dit eindelijk eens iets waar we trots op mochten zijn. Waar we nog steeds trots op mogen zijn!


Bettie Serveert – Palomine

Resident tags: , , ,

One Response to “Bettie Serveert – Palomine (video)”

  1. Melson:
    Opera Opera 9.80 Windows Windows XP

    Yo! Goed om te zien dat je de weg naar je blog weer hebt gevonden! De VPRO had laatst een mooie documentaire over de totstandkoming van Palomine.
    Maarre, ook vóór ’92 zijn er wel een paar internationale doorbraakjes geweest: wat dacht je van Golden Earring en Shocking Blue? En vergeet vooral de Urban Dance Squad niet!

Leave a Reply